2015-09-25 16:07:16• hírek • Szatmar.ro

Petruska András a Macskában!

Zenekar egy gitárra, nagyvárosi történetek és egy különleges "fingerstyle" gitárstílus - a magyar zenei élet egyik csodabogara, Petruska András érkezik szeptember 29-én Szatmárnémetibe: erdélyi koncertturnéját városunkban kezdi meg a Music`at Caffé & Pubban, szeptember 29-én 21 órától.

Petruska András számára a zene gyermekkora óta egyet jelent a határtalan, örömteli játékkal. 9 évesen kezdett el gitározni tanulni és már nagyon korán belevette magát a dalírásba is. Több zenekaron keresztül jutott el saját, szóló produkciójának felépítéséig. Ebben a fingerstyle játékmódra való rátalálás inspirálta, amely olyan utakat nyitott meg zenei fejlődésében, ahol igazán kibontakoztathatta fantáziáját. Ez a felszabadultság érződik előadásaiban is, melyet átitat a játék öröméből fakadó energia. Koncertjei megmozgatják közönséget, a pillanatra való folyamatos reagálásával pedig a nézőket is reflexióra készteti és frissen tartja figyelmüket. Kedd este pedig kiderül, hogy sikerül ez a szatmári zenerajongókkal!

2010-ben indult szóló pályafutása alatt és a háta mögött álló, több mint 400 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, továbbá előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián is. A 2012-es évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte, ezt pedig olyan fontosabb fellépések követték, mint a Belvárosi, vagy a Sziget Fesztivál.

2014-ben pedig megjelent Metropolita című, első nagylemeze, amelynek koncepciója szervesen kötődik a budapesti 4-es metró állomásainak hangulatához. Az album egy képeslap Budapestről, amely az új metróvonal útvonalán kalauzol végig a városon, megmutatva annak minden arcát. Ezt a különleges albumot és természetesen más szerzeményeket is élvezhet jövő kedden a szatmári közönség a Macskában.

A rendezvényt a SZAFKE / Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület és a Music`At Caffe&Pub szervezi, a belépés ingyenes, szeretettel várunk mindenkit, ne felejtsetek el asztalt foglalni a 0743-933541-es vagy a 0361-421100-as telefonszámon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: